Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

Πικρές Αλήθειες

.
Μπορεί να τα είπε γιατί δεν είναι πια υπουργός, γιατί μπορεί να αλλοιθωρίζει προς αλλού, γιατί μπορεί να τον κυρίευσε ο δαίμονας. Σημασία δεν έχει γιατί τα λέει αλλά το τι λέει. Υπάρχει κανείς που να διαφωνεί με τα παρακάτω;

Ο πολίτης συναισθάνεται την κατάφωρη αδικία της άνισης συμπεριφοράς, σημειώνοντας ότι την ώρα που απλοί πολίτες σύρονται στα δικαστήρια για την παραμικρή πολεοδομική παράβαση, πολιτικοί (ενν. Σουφλιάς;) και επιχειρηματίες (ενν. Κυριακού;) μένουν στο απυρόβλητο για ασύγκριτα μεγαλύτερες παρανομίες.

Πώς να νιώσει ο πολίτης την ίδια στιγμή που υπάρχει τηλεοπτική επιχείρηση (ενν. Alter) που τεκμηριωμένα κατηγορείται για έκδοση πλαστών τιμολογίων και η υπόθεση κουκουλώνεται.

Πώς να νιώσει ο πολίτης ότι τον υπολογίζει το σύστημα όταν χάνεται στον κυκεώνα των υπηρεσιών, της εφορίας, της πολεοδομίας, της πιο απλής δημόσιας υπηρεσίας.

Νομίσαμε ότι όλη η ιστορία της διαφθοράς έχει να κάνει με πέντε νταβατζήδες για να αντιληφθούμε στην συνέχεια επί των ημερών μας και από δικά μας στελέχη ότι όλο το σύστημα έχει δομηθεί σαν φυτώριο διαφθοράς.

Εμείς πρώτοι κατηγορούσαμε το ΠΑΣΟΚ όταν με υπεροψία παρέπεμπε τα μεγάλα σκάνδαλα των ημερών του στη Δικαιοσύνη ή όταν έφτιαχνε επιτροπές επί επιτροπών που απλώς συσκότιζαν τις καταστάσεις Δεν ξέρω αν μπορώ να ισχυριστώ ότι εμείς πράττουμε διαφορετικά. Δεν το λέω εγώ, είναι η πραγματικότητα.

Ο ασφαλιστικός νόμος βρίσκεται αντιμέτωπος με σφοδρές κοινωνικές συγκρούσεις χωρίς να πρόκειται για τη τελική μεταρρύθμιση. Οσα νομοσχέδια και να ψηφιστούν δεν πρόκειται να εφαρμοστούν, εάν η κοινωνία δεν τα αποδεχτεί.

Οι μεγάλοι μεταρρυθμιστές ενέπνευσαν έναν ευρύτερο κοινωνικό χώρο για να πετύχουν. Οπότε μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν μπορούμε να επαιρόμαστε ότι ανήκουμε σε αυτούς.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

SYMFWNW ME TON PETRO TATOULH

Ανώνυμος είπε...

Είναι αλήθεια ότι νιώθουμε έρμαιοι της τύχης μας καιόχιπολίτες μιας ευνομούμενης πολιτείας. Μήπως όμως καταντήσουμε μοιρολάτρες;

sxolio.gr είπε...

O Τατουλης λέει τα αυτονόητα. Το προβλημα ειναι οτι ειναι μονος. Και η αληθεια ειναι πως αν δεν μαζευτει απλώς αυτοκτονει πολιτικά. Θα ειχαμε καποια ελπιδα αν εξεφραζε καποιο ρευμα - το ρευμα των εχοντων κοινο νου- αλλα ρευμα τετοιο δεν υπαρχει ή αν υπάρχει κρυβεται πολυ καλά. Οι επιτηδειοι εχουν κυριαρχησει ολοκληρωτικά σε όλα τα κόμματα πολυ φοβαμαι. Οι "τεχνικοι της εξουσιας" κατα Σαβόπουλο και μια και τον θυμηθηκα,,, "τα καλυτερα παιδια κουραστηκανε και πηγανε στο σπίτι"

πολυτεχνίτης είπε...

Δίκιο έχεις, απλά ελπίζω ότι όσο ακούγονται κάποια πράγματα από εκπροσώπους της "κατεστημένης" εξουσίας, κάποια στιγμή κάτι μπορεί να αλλάξει.